Ποιοί είμαστε

Καλώς ήρθατε στο ιατρείο μας!

Διάγνωση & θεραπεία με εκτεταμένες ιατρικές διαγνωστικές διαδικασίες
σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα

Ποιοί είμαστε

Dr. Σωτήριος Γ. Μιχαλίτσης MD PhD
Ορθοπαιδικός Χειρούργος

Εξειδικευθείς σε παθήσεις σπονδυλικής στήλης
Master της Γερμανικής Εταιρείας ΣΣ (DWG)
Πρ. Επαμ. Α' Klinikum Dortmund
Πρ. Αναπλ. Διευθυντής Klinikum Magdeburg
Fellow of European Board of Orthopaedic Surgeons (EBOT)

Γεννήθηκα στις 27.04.1976 στα Τρίκαλα, όπου και ολοκλήρωσα τη σχολική εκπαίδευση στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρικάλων. Το 1993 πέτυχα την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λάρισα) και αποφοίτησα με βαθμό «Λίαν καλώς» το 2000.

Από το 2000 ως το 2001 υπηρέτησα ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, το Κέντρο Υγείας Πύλης και στα Αγροτικά Ιατρεία Μεγάλων Καλυβίων, Λόγγου και Αγίας Κυριακής. Επέλεξα την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και εκπαιδεύτηκα εξ’ ολοκλήρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Συγκεκριμένα, για ένα έτος υπήρξα ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική  (2002) και ένα εξάμηνο στη Θωρακοχειρουργική Κλινική (2003). Το βασικό σκέλος της ειδικότητας από το Νοέμβριο του 2006 ως το Μάρτιο του 2011 το υπηρέτησα στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, υπό τον Καθηγητή Κ.Ν. Μαλίζο. Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας του Ορθοπαιδικού Χειρουργού στις 14.2.2011. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας  μετέβη με εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσω χειρουργική σπονδυλικής στήλης στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Magdeburg Γερμανίας (Μάρτιος-Ιούνιος 2010). Στο μεσοδιάστημα 2004 ως  2006 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως ιατρός μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας (Γ.Ν.Α, Α.Α Καρπάθου, 110ΠΜ Λάρισα) και ήμουν υπότροφος συνεργάτης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Wichernhaus-Rummelsberg στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, με αντικείμενα τη χειρουργική ώμου και την εγκεφαλική παράλυση στα παιδιά.

Από το Φεβρουάριο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2016 διετέλεσα Επιμελητής Β’ στην Κλινική Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (Klinik für Wirbelsäulenchirurgie) του Klinikum Dortmund στη Γερμανία. Τον Αύγουστο του 2016 ανέλαβα χρέη Επιμελητή Α’ στην Κλινική Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και Παιδοορθοπαιδικής (Klinik für Wirbelsäulenchirurgie und Kinderorthopädie) του Klinikum Magdeburg  Γερμανίας. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019, εξελίχθηκα σε Αναπληρωτή Διευθυντή στην ίδια κλινική.

Διευθύνω το διαγνωστικό και επεμβατικό κέντρο παθήσεων σπονδυλικής στήλης myspine®.

Το Φεβρουάριο του 2019 πιστοποιήθηκα μέσα από ενδελεχή και μακρόχρονη διαδικασία ελέγχου, ως Εξειδικευμένος Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης από τη Γερμανική Εταιρεία Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (DWG Master Zertifikat No 530). Στις 29.10.2015 κτήση του Διπλώματος Eurospine στο Στρασβούργο. Έλαβα τον τίτλο Fellow of European Board of Orthopaedics and Traumatology  στις 2.10.2011  (επιτυχών στην εξέταση για κτήση του τίτλου στο Παρίσι).

Από το Νοέμβριο του 2015 είμαι Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Το ανθρώπινο μοντέλο στην ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας γόνατος μετά από ρήξη και αποκατάσταση προσθίου χιαστού συνδέσμου». Στα πλαίσια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής παρακολούθησα κύκλο μαθημάτων μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Στο επιστημονικό μου έργο περιλαμβάνονται ακόμη 11 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συγγραφή ενός κεφαλαίου σε πόνημα σχετικά με την επώδυνη αρθροπλαστική ισχίου και πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επίσης διετέλεσα βασικός ερευνητής σε δυο κλινικές μελέτες.

Μιλώ άπταιστα αγγλικά και γερμανικά. Είμαι παντρεμένος με την Ορθοπαιδικό Αικατερίνη Βελώνη.

mixalitsis_final
Θεράπων Ορθοπαιδικός
Dr. Σωτήριος Γ. Μιχαλίτσης MD PhD

Γιατί να επιλέξετε τo myspine

Εξατομικευμένες θεραπείες

Για κάθε σύμπτωμα απο τη σπονδυλική στήλη, υπάρχει σχεδόν πάντα μια ΑΙΤΙΑ.
Πως θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε τον καρδιολόγο σας για πόνο στην καρδιά και να πει ότι δεν υπάρχει αιτία; Οταν αντίστοιχα πονάει η μέση σας, η διάγνωση « οσφυαλγία» που λανθασμένα μπαίνει απο πολλούς ιατρούς, περιγράφει ενα σύμπτωμα και όχι την αιτία.

Στο myspine αναγνωρίζουμε την αιτία των συμπτωμάτων σας, μέσα απο συγκεκριμένους διαγνωστικούς αλγόριθμους , τόσο επεμβατικους όσο και απεικονιστικους. Σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία του εξειδικευμένου προσωπικού σε όλο το φάσμα παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, παρέχουμε στοχευμένες θεραπευτικές λύσεις για το πρόβλημα

Πολύχρονη Εμπειρία

Σε κέντρα Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης της Γερμανίας με πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων και χειρισμό σύνθετων περιστατικών από τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή.
Πιστοποιημένος χειρουργός σπονδυλικής στήλης από τη Γερμανική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (Μaster Certificate). H πιστοποίηση αυτή προϋποθέτει την τέλεση άνω των 500 χειρουργείων σαν πρώτος χειρούργος σε όλο το φάσμα παθήσεων της σπονδυλικής στήλης(εκφυλιστικές, παραμορφώσεις, όγκοι, λοιμώξεις, παιδιατρικές, ενδομηνιγγικές). Κάτοχος διπλώματος Eurospine καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΒΟΤ), των κορυφαίων πιστοποιήσεων στους τομείς της σπονδυλικής στήλης και γενικής ορθοπαιδικής αντίστοιχα, στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ολιστική προσέγγιση

Προσεγγίζουμε σφαιρικά το πρόβλημα σας, σε συνεργασία και με συναφείς ειδικότητες.
Στο myspine πιστεύουμε ότι η συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους που «αγγίζουν»το αντικείμενο της σπονδυλικής στήλης, λειτουργεί προς όφελος του ασθενους.Το δίκτυο των συνεργαζόμενων ειδικών περιλαμβάνει νευροχειρουργο,αναισθησιολόγο, νευρολόγο και ακτινολόγο και κατα δεύτερο λόγο, αγγειοχειρουργο και ογκολόγο/ακτινοθεραπευτή. Επισης δεν ειναι σπάνιο, ο πόνος στη σπονδυλική στηλη και συμπτώματα απο τα άκρα, να οφείλονται σε πάθηση κάποιου άλλου σημείου του σώματος. Για παράδειγμα, μια πάθηση του ισχίου, αγγειακα προβληματα, κάποιο νευρολογικό νόσημα και πολλα αλλα.Μεσα απο τις συναντησεις μας προσφέρουμε λύσεις σε σύνθετα διαγνωστικά και επεμβατικα προβληματα και ο ασθενής απαλλάσσεται απο το άγχος της περαιτέρω αναζήτησης του ειδικού.

Διάγνωση & Θεραπεία

για όλο το φάσμα παθήσεων της σπονδυλικής στήλης σε όλες τις ηλικίες